jeugdzorgborrel

Posted on 20 november 2015

8


Wat is het leuk, nuttig en inspirerend om met goede en betrokken mensen te spreken over de zorg voor onze jeugd. Door samen in gesprek te zijn en te blijven, kunnen we beter leren doen wat goed gaat en goed leren doen wat nog niet goed gaat. Dat gesprek gaan we organiseren.

Vandaag namen gemeenten, ouders en professionals een ochtend lang de tijd om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Door vanuit een verschillend perspectief naar een zelfde probleem te kijken, ontstaan er nieuwe oplossingen. De tijd nemen en op een informele manier reflecteren op ons werk doen we misschien wat te weinig. Toch geeft juist dat veel energie.

Tijdens de koffie ontstond het idee om  deze dag een vervolg te geven. En elkaar vaker te zien en te spreken op een ontspannen en informele manier.  Zou het geen goed idee zijn om met enige regelmaat een borrel te organiseren voor iedereen die zich bij de zorg voor onze jeugd betrokken voelt? Ik voel die behoefte in ieder geval wel. Niet perse aan die borrel. Wel aan dat gesprek.

Ik heb een idee. Vrijdag 4 december om 16.00 uur zal ik samen met een paar ambtenaren in cafe Bellevue in Oss het weekend inluiden. Het zou leuk zijn als zorgprofessionals aan zouden sluiten. Ik weet het. In verband met Sinterklaas is de datum misschien niet optimaal gekozen. Maar de eerste vrijdag van de maand is gemakkelijk te onthouden. Een start van een traditie?

Posted in: Uncategorized