Wel moslim, geen terrorist

Posted on 17 november 2015

6


Volgens burgemeester Aboutaleb wordt het tijd dat moslims zich uitspreken tegen de terroristen van IS. Rotterdamse moslimorganisaties deden dat. En hoe! Ook riepen ze alle Rotterdammers op om elkaar op te zoeken en dicht bij elkaar te blijven om onze vreedzame samenleving te bewaken en beschermen. “We mogen geen angst en tweedracht in onze harten toelaten.”

Natuurlijk zijn moslims niet verantwoordelijk voor de daden van enkele idioten. Dat zij afstand nemen van terreur is vanzelfsprekend. Waarom dan vragen dat hardop uit te spreken? Dat dacht Ali B een tijd geleden ook. “Ik ben niet verantwoordelijk. Dus waarom moet ik mij verdedigen? Flikker op!”

Ali B is van mening veranderd. Dat vertelde hij gisterenavond bij Pauw. “Nadat Wilders begon te roepen om ‘minder Marokkanen’, voelde ik me aangevallen. Heel veel Nederlanders namen in het openbaar afstand van die uitspraken. Dat voelde heel erg goed. Als moslims openlijk afstand nemen van IS, krijgen Nederlanders datzelfde gevoel.”

De Rotterdamse moslims hebben gelijk. Het gaat er nu om dat alle Nederlanders, van welke afkomst en welk geloof dan ook, dicht bij elkaar blijven om onze vreedzame samenleving te beschermen. Angst, achterdocht en haat kunnen we daar niet bij gebruiken. Ik hoop dat veel mensen luisteren naar Ali B. De wereld zou er beter door worden.

CT4GGsJWoAEePuQ

 

Posted in: Uncategorized