Voetbalvrouw

Posted on 16 november 2015

3


Voor de heren aan tafel was het even wennen. Maar tijdens een aflevering van Studio Voetbal zat een vrouw aan tafel. Is dat dan zo vreemd, een vrouw met verstand van voetbal? Neen, natuurlijk niet.  Maar ze verschijnen bijna nooit op televisie. Eigenlijk is dat absurd. Tom Egberts, maak deze vrouw vaste tafelgast. De tijd dat voetbal een mannensport was, is voorbij.

Het was me nog nooit opgevallen dat er bij Studio Voetbal geen vrouw aan tafel zat. Wat is dat vreemd eigenlijk. Onbewust zit het blijkbaar ook tussen mijn oren dat voetballers en trainers altijd mannen zijn. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Iedere maandagmorgen spreek ik aan het begin van de werkdag met een vrouwelijke collega even over het voetbalweekend. Nu heeft deze vrouw toevallig geen verstand van voetbal (ze is voor Ajax), maar het gaat om het idee.

Beste NOS en beste Tom Egberts, waarschijnlijk houden vrouwen evenveel van voetbal dan mannen. Een groot aantal wel in elk geval. Het wordt dus tijd dat vrouwen, ook op televisie, lekker mee praten over de mooiste kijksport die er is. De dame bij Studio Voetbal heet Mary Kok Willemsen. Ik had nog nooit van haar gehoord. Dat alleen al zegt genoeg. Maak haar vaste gast aan tafel. Dat lijkt me niet meer dan normaal.

Posted in: Uncategorized