L’ amour vaincra

Posted on 15 november 2015

5


Dat IS Europa aanvalt, is verschrikkelijk. Maar er zit ook een hoopvolle kant aan. Dat vindt althans de Britse historicus Tom Holland. “IS valt Europa aan, juist omdat niemand in dat kalifaat wil blijven wonen. De dingen die ze aanvallen, muziek, sport en plezier, zijn precies de dingen waar hun afschuwelijke en haatdragende God een hekel aan heeft. Ze weten dat ze verliezen. Want ieder normaal mens kiest voor de goede dingen van het leven.”

Ieder normaal mens kiest voor de goede dingen in het leven. Daar heeft Holland gelijk in. Dat geldt natuurlijk ook voor moslims. Geen wonder dat ze op grote schaal vertrekken uit dat ellendige kalifaat. Sowieso zijn het vooral moslims die elkaar afslachten in naam van een interpretatie van een godsdienst die vrede zou beloven. Hoe verschrikkelijk is dat. En tot overmaat van ramp worden vredelievende moslims in Europa medeverantwoordelijk gehouden voor de daden van idioten die op beestachtige wijze om zeep willen helpen wat ook zij zoeken. Het goede leven.

Volgens burgemeester Aboutaleb wordt het tijd dat moslims, alle moslims, zich uitspreken tegen de barbarij van IS. Niet omdat ze daar medeverantwoordelijk voor zijn. Want dat zijn ze niet. Maar omdat het voor iedereen duidelijk moet zijn dat wij allemaal het leven koesteren en willen vieren. En dat er hier geen plaats is voor sinistere uitwassen van een middeleeuwse interpretatie van een geloof. Aan moslims de taak luid en duidelijk uit te spreken dat ze kiezen voor het vrije leven in plaats van onderdrukking en de dood. En aan ons de dure plicht normale moslims te accepteren als mensen net als wij. Ieder normaal mens kiest voor de goede dingen van het leven. Een geloof dat gebaseerd is op vernietiging en haat houdt geen stand. L’amour  vaincra.

CTuzbrcUEAAlTgc

Posted in: Uncategorized