SPLASH

Posted on 28 oktober 2015

1


Wat hebben ze genoten en veel geleerd de afgelopen dagen. Ruim 25 kinderen, waaronder onze dochter, proefden drie dagen lang van het beste dat de Osse culturele instellingen te bieden hadden. De Bibliotheek Oss, cultuurpodium Groene Engel, Theater De Lievekamp, Museum Jan Cunen, Muzelinck Centrum voor de Kunsten, Stadsarchief Oss en de Volksuniversiteit Oss verzorgden een programma om je vingers bij af te likken. Onze dochter doet volgend jaar zeker weer mee.

Beatboxen, een historische speurtocht door Oss, koken, kunst, theater, film, een cursus programmeren op de computer, een les Spaans, een dramales enzovoort, enzovoort. Het kon niet op. En dat alles met gezellige leeftijdsgenoten en onder deskundige begeleiding. Dat is toch fantastisch? Je gunt ieder kind zo’n start van de vakantie. En dat alles voor 65 euro. Dat is niet duur. Maar voor veel mensen is het wel veel geld.

Dit jaar heeft SPLASH aardig wat publiciteit gekregen. En daardoor ook veel naamsbekendheid. Tel daarbij op de 25 ambassadeurs van dit jaar. En je kunt als organisatie in de toekomst op meer belangstelling rekenen. Ze had er een naam voor. ‘Uitgestelde koffie.’ Geen idee waar die naam vandaan kwam. Maar het idee was goed. Op twitter stelde iemand voor om mensen die het missen kunnen, wat meer te laten betalen. Op die manier zouden meer kinderen mee kunnen doen. Ik vind dat een goed idee.

Ik vind het belangrijk dat kinderen kennis maken met kunst en cultuur. En dat is niet zo vanzelfsprekend. Initiatieven als SPLASH verdienen alle aandacht. Dat Osse culturele instellingen goed kunnen samenwerken is op zichzelf al een compliment waard. Maar in het belang van een breder bereik is er vast nog wel meer mogelijk. ‘Uitgestelde koffie’ bijvoorbeeld. Maar ook samenwerking met scholen, serviceclubs en bijvoorbeeld stichting leergeld.  Ik ben benieuwd hoe groot het bereik volgend jaar zal zijn.

Posted in: Uncategorized