Dirk Scheringa in de politiek

Posted on 22 september 2015

3


“Bram Moszcowicz gaat de politiek in, waarom ik dan niet.” Dat moet Dirk Scheringa gedacht hebben toen hij bekend maakte de politiek in te gaan. En hij heeft groot gelijk natuurlijk. Want slechte publiciteit bestaat niet. En het is al een tijdje geleden dat bekend werd hoe hij misbruik maakte van zijn cliënten. “Dat kan vast niemand zich meer herinneren.”

Ook wie na het zien van de algemene beschouwingen nog steeds van mening was dat het politieke ambacht serieus te nemen valt, moet na het zien van ‘Pauw’ toch ernstig beginnen te twijfelen. Dubieuze maar charismatische mensen krijgen bijna dagelijks zendtijd. Wie niet beter weet zou kunnen denken dat het hebben van een twijfelachtig verleden misschien geen voorwaarde is voor een carrière als politicus. “Maar het helpt waarschijnlijk wel.”

Waarschijnlijk komen Moszkowicz en Scheringa niet in de Tweede Kamer. Dat kan ik me tenminste niet voorstellen. En natuurlijk is het mooie televisie wanneer Peter R. de Vries en Dirk Scheringa elkaar verbaal te lijf gaan. Dat is vast goed voor de kijkcijfers. Maar het lijkt me rampzalig voor het vertrouwen in de politiek wanneer figuren als Moszkowicz en Scheringa met grote regelmaat op televisie mogen verkondigen dat ze het land gaan regeren. Misschien kan Pauw daar een klein beetje rekening mee houden.

Posted in: Uncategorized