“Bram Moszcowicz gaat de politiek in, waarom ik dan niet.” Dat moet Dirk Scheringa gedacht hebben toen hij bekend maakte de politiek in te gaan. En hij heeft groot gelijk natuurlijk. Want slechte publiciteit bestaat niet. En het is al een tijdje geleden dat bekend werd hoe hij misbruik maakte van zijn cliënten. “Dat kan vast niemand zich meer herinneren.”
Ook wie na het zien van de algemene beschouwingen nog steeds van mening was dat het politieke ambacht serieus te nemen valt, moet na het zien van ‘Pauw’ toch ernstig beginnen te twijfelen. Dubieuze maar charismatische mensen krijgen bijna dagelijks zendtijd. Wie niet beter weet zou kunnen denken dat het hebben van een twijfelachtig verleden misschien geen voorwaarde is voor een carrière als politicus. “Maar het helpt waarschijnlijk wel.”
Waarschijnlijk komen Moszkowicz en Scheringa niet in de Tweede Kamer. Dat kan ik me tenminste niet voorstellen. En natuurlijk is het mooie televisie wanneer Peter R. de Vries en Dirk Scheringa elkaar verbaal te lijf gaan. Dat is vast goed voor de kijkcijfers. Maar het lijkt me rampzalig voor het vertrouwen in de politiek wanneer figuren als Moszkowicz en Scheringa met grote regelmaat op televisie mogen verkondigen dat ze het land gaan regeren. Misschien kan Pauw daar een klein beetje rekening mee houden.
Jody Moors
23 september 2015
Er is een onderzoek van de Telegraaf geweest 75 % wat in de 2e kamer zit zou het in het bedrijfsleven niet redden, een reden voor de politiek om daar eens over na te denken.
Op de lijsten van politieke partijen worden figuren gezet die zeker niet capabel zijn om een bestuurlijke functie uit te oefenen zie “Bram Moszcowicz en anderen ,Rutte was leraar geschiedenis ,Pechthold beveiliger ,Partij voor de dieren bv een ramp voor NL.enz laat ze daar maar eens een oplossing voor vinden Rene.
Dirk K. (BeterOss)
23 september 2015
Veel leuker vond ik ‘de aanvaring’ van Hero Brinkman en Peter R. de Vries 🙂 …
De mediacourant schreef erover: Politicus Hero Brinkman sprak Peter R. de Vries dinsdagavond in Pauw aan op zijn talkshow-verdiensten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het is geen geheim dat De Vries voor elk talkshowoptreden een dikke factuur naar de redactie stuurt, maar nog nooit eerder kwam dat ter sprake in een talkshow. “Ik vraag me wel eens af, hè. Peter komt veel in dit soort programma’s en heeft overal een mening over. Waarvoor zit je hier eigenlijk? Word je hiervoor betaald?“, vroeg Brinkman. De Vries voelde zich zichtbaar ongemakkelijk en gaf geen direct antwoord. “Zou daar iets op tegen zijn?“, wierp hij tegen.
Brinkman vindt van wel. “Ja, dus. Met andere woorden: de Nederlandse overheid betaalt nog eens mee aan de zurigheid van meneer De Vries. De belastingbetaler moet hier meneer De Vries zijn salaris betalen.” “Ik kom hier pro-deo, Dirk ook. Wij komen hier voor niets. Meneer De Vries wordt hiervoor gewoon betaald.” Talkshowhost Jeroen Pauw zorgde er al snel voor dat het onderwerp van het gesprek veranderde. Hij verweet Brinkman nog wel dat hij ook wordt betaald uit belastinggeld. Brinkman werkt namelijk bij de politie. Na de uitzending kwam De Vries alsnog met een reactie. “Grappig dat je van de Ondernemerspartij als zzp’er/freelancer niks mag verdienen…“, twitterde hij. Waarop Brinkman antwoordde: “Niet als je van belastinggeld, ingehuurd wordt om continue bepaalde politici te bashen! Vraag dan geen geld of ga de politiek in.”
Naar verluidt vraagt De Vries 2.000 euro per talkshowoptreden.
De ‘ruzie’ tussen Hero en Peter begint bij ca: (05:40): http://bit.ly/1gMAWZj
Moritz Böhmer
23 september 2015
Goed stuk René.
Echter “Maar het lijkt me rampzalig voor het vertrouwen in de politiek wanneer figuren als Moszkowicz en Scheringa met grote regelmaat op televisie mogen verkondigen dat ze het land gaan regeren. Misschien kan Pauw daar een klein beetje rekening mee houden.”
Dat is een hellend vlak. Ik was blij met het klungelige optreden van met name Scheringa, dat werd juist door deze uitzending duidelijk voor de kijkers. Geen censuur toepassen!