Bejaarde vrouw (68)

Posted on 14 juli 2015

7


Volgens Omroep Brabant, heeft een man drie jaar cel gekregen omdat hij een bejaarde vrouw van 68 probeerde te verkrachten. Dat is heftig nieuws. In de eerste plaats voor het slachtoffer natuurlijk. Een (poging tot) verkrachting is verschrikkelijk. Maar ook opvallend omdat vrouwen van 68 volgens Omroep Brabant bejaard blijken te zijn.

Ik weet niet hoe anderen daar over denken. Maar bij het woord ‘bejaarde’ denk ik echt niet aan een 68 jarige. Die kunnen, statistisch gezien, nog een aantal jaren met de caravan op vakantie. Er zijn mensen die het minder getroffen hebben. Maar de meeste senioren zijn actief. En niet zo’n beetje ook. Mijn grootouders waren op hun 68e inderdaad ‘oud’. tegenwoordig is dat echt niet meer zo. Het wordt tijd dat we ons taalgebruik aan die nieuwe werkelijkheid aanpassen. Te beginnen met koppen boven nieuwsberichten.

Er is geen ontkomen aan. Nederland vergrijst. En dat is maar goed ook. Er is bijna geen jong gezin te vinden dat het hoofd boven water houdt zonder de hulp van opa en oma. En het vrijwilligerswerk en verenigingsleven draaien voor een groot deel op de inzet van senioren. Mensen worden ouder en blijven langer dan ooit gezond en actief. Onze senioren hebben over het algemeen de tijd, de kennis en de wens om zich maatschappelijk nuttig te maken. Daar moeten we dankbaar gebruik van maken. Lang leve de vergrijzing!

Ik ben benieuwd of Omroep Brabant de kop boven het nieuwsbericht nog aanpast. Niet voor mij natuurlijk. Maar wel voor de 68 jarige die zegt: “Ik bejaard!?….. Dat moeten ze maar eens in mijn gezicht komen zeggen.”

Posted in: Uncategorized