Wees niet naïef. Laat nooit je glas onbeheerd staan

Posted on 21 juni 2015

1


Op vakantie zag Gerard Joling iemand iets in zijn glas doen. Gelukkig had hij dat in de smiezen en gooide hij de inhoud weg. Dat meldt Nu.nl. Joling adviseert mensen niet naïef te zijn. En nooit een glas onbeheerd achter te laten. Dat is een wijs advies van Gerard Joling. Er lopen zeker malloten rond. Al is het sterk overdreven te denken dat kroegen overspoeld worden met mensen die GHB in je glas kieperen zodra je even niet oplet. De meeste ‘slachtoffers’ nemen het vrijwillig.

Gerard Joling adviseert mensen niet naïef te zijn en op hun glas te letten. Ouders van kinderen die gaan stappen zullen het met hem eens zijn. Vooral meisjes wordt op het hart gedrukt goed op te passen. GHB staat immers bekend als ‘rape drug’. Een relatief kleine hoeveelheid van die rommel kan bewusteloosheid veroorzaken. Met alle mogelijke gevolgen van dien. “Je bent volkomen weerloos, dus pas in godsnaam op.”

Verslavingsdeskundigen geven ouders ook het advies om niet naïef te zijn. Maar dan om een andere reden. Jongeren drinken GHB over het algemeen gewoon vrijwillig. Al vinden ze het minder verstandig dat thuis meteen toe te geven. GHB is spotgoedkoop, relatief gemakkelijk aan te komen en eenvoudig in te nemen. Gewoon een ‘Flügel dopje G’ door de frisdrank en klaar is Clara. Maar leg dat je ouders maar eens uit. Dat ouders luisteren naar Gerard Joling kan in dit geval geen kwaad. Maar luisteren naar de ongemakkelijke waarheid van verslavingsdeskundigen lijkt me minstens zo verstandig.

Posted in: Uncategorized