Treinplasser

Posted on 9 mei 2015

2


Op het internet circuleert een foto van een man die plast over stoelen in een trein. De bewuste foto is inmiddels duizenden keren gedeeld op Facebook en op Twitter. “Ze moesten die zatte aap onder zijn ballen trappen”, is nog een van de meest vleiende commentaren onder de foto. Dergelijke reacties kun je verwachten. Maar zijn zogenaamde vrienden, die foto’s nemen en op internet plaatsen, zijn wat mij betreft nog erger.

Het is een kwestie van tijd voor de identiteit van de ‘treinplasser’ net zo bekend is als zijn foto. Dat zal zijn carrière geen goed doen, zullen we maar zeggen. Zijn zogenaamde vrienden ontspringen de dans. Een van zijn ‘vrienden’ filmt, met zijn voeten op een andere stoel, het incident. Een ander maakt een foto. En plaatst die op internet. De treinplasser hoeft van mij niet gestraft te worden. Met zo’n vrienden heb je geen extra straf meer nodig.

Ik denk dat de jongeman in kwestie niet op het idee zou zijn gekomen zijn blaas te ledigen op treinstoelen als hij in zijn eentje de trein had genomen. Het is de vraag of hij veel aanmoediging nodig heeft gehad. Maar ik ben ervan overtuigd dat zijn vrienden het een prachtig plan vonden de zittingen ‘water te geven’. De treinplasser ondervindt de gevolgen van zijn daden. Op dit moment en in de toekomst. Ik hoop dat zijn zogenaamde vrienden minimaal zo stevig worden aangepakt.

Posted in: Uncategorized