Kampioenen!!

Posted on 18 april 2015

0


Eindelijk, na zeven magere jaren is PSV weer kampioen. Als supporters hebben we er lang op moeten wachten. Maar vanavond hield aanvoerder Wijnaldum de tweeëntwintigste kampioensschaal voor PSV omhoog. In eigen huis met vier een winnen in de kampioenswedstrijd. En dat voor een vol stadion met uitzinnige supporters. Mooier kan bijna niet. Eindhoven de gekste, gefeliciteerd!

De beste spelers worden kampioen. Dat klopt dit jaar. Maar ook de afgelopen jaren had PSV spelers die kampioen hadden kunnen (moeten) worden. En toen lukte het niet. Het zijn dus niet alleen de beste spelers die kampioen worden. Het is het beste team. Clubicoon Philip Cocu heeft samen met zijn assistenten Faber en Van der Weerden knap werk geleverd. Geen team bleef zo strijden tot de allerlaatste seconde. PSV won wedstrijden, die vorige seizoenen verloren waren gegaan. Zo word je kampioen!

Met een aanvoerder die altijd het goede voorbeeld geeft (Wijnaldum), een spits die scoort en nooit verzaakt (De Jong), een gelouterde international (Guardado), een verdediger die belachelijk veel goede voorzetten geeft (Willems) en een aanvaller die het verschil maakt (Memphis). Ik wil niemand tekort doen. Maar als zulke spelers onvoorwaardelijk gaan voor hetzelfde doel, hoe kan het dan nog mis gaan?

Misschien gaan Memphis en Wijnaldum volgend jaar naar een (top)club in het buitenland. Het is ze gegund. Ik ben benieuwd naar hun eventuele opvolgers. En ik ben benieuwd hoe PSV zich gaat houden in de champions league. Maar dat is van later zorg. Het is nu tijd om te genieten van een verdiend kampioenschap. Eindoven de gekste, gefeliciteerd!

images

Posted in: Uncategorized