Clown Maiwand

Posted on 1 april 2015

3


De rabobank blokkeert de rekening van Twitter-jihadist Maiwand Al-Afghani. Je kunt je afvragen of dat groot nieuws is. In ieder geval is het voor Pauw reden genoeg om deze man, met al zijn verwerpelijke meningen, een podium te geven. Abdelkader Benali vraagt zich op twitter af waarom clowns als Maiwand keer op keer worden uitgenodigd.  En hij heeft gelijk. 

Kijk, die Maiwand die is echt niet alleen in zijn mening over wat de ware Islam is. Er zijn heus meer mensen te vinden die de sharia ook in onze tijd letterlijk willen navolgen. Maar mainstream is hij zeker niet. De meeste moslims zijn het beu dat types als Maiwand de ‘ware islam’ claimen. En ze laten dat gelukkig steeds vaker horen ook. Maar figuren als Maiwand overschreeuwen normale Moslims. En ze worden daarbij geholpen door televisieprogramma’s als Pauw. Dat is schadelijk.

Abdelkader Benali vat het op twitter aardig samen. “Oorlog in Yemen. Hoogopgeleide allochtonen balen over uitsluiting. Vluchtgarage ontruimd. Maar wij kijken naar idioot die huilie doet. ” En: “Moslims in Nederland zijn klaar met dit soort clowns als bij en toch keer op keer uitnodigen bij elke scheet. Waarom?” Het antwoord is simpel. Omdat het kijkcijfers trekt. En omdat het gespreksstof oplevert. Jammer.

Posted in: Uncategorized