Justitieminister als kind gepakt voor diefstal

Posted on 4 april 2015

4


Minister van Justitie Van der Steur, is in zijn jeugd eens gepakt voor diefstal. Samen met wat andere kinderen sloop hij een schoolgebouw in, en stal daar wat dingen. Natuurlijk had hij dat niet moeten doen. Maar hij is gepakt en heeft daar van geleerd. Ik vind niet dat hem een jeugdzonde nu nog moet worden nagedragen.

Van der Steur reageert zoals hij moet reageren. “Natuurlijk schaam ik me ervoor: ik wou dat het nooit gebeurd was. Ik was nog maar jong, maar het is voor mij een les geweest, een dure les, waardoor ik één ding heel zeker weet: als mensen één keer iets fout doen, moet justitie direct en snel ingrijpen, zodat het bij dat ene blijft, het niet van kwaad tot erger gaat.”

Voor Van der Steur is het vervelend dat de media, zo vlak na zijn aantreden, een incident uit zijn jeugd zo prominent naar voren brengt. Toch maakt een jeugdzonde hem wat mij betreft niet ongeloofwaardig als minister. Heel veel mensen doen in hun jonge jaren dingen waar ze nu niet bepaald trots op zijn. Maar van fouten kun je leren. Het incident was een goede les voor Van der Steur. En zijn persoonlijke geschiedenis is een goede les voor een minister van justitie. Iedereen heeft recht op een nieuwe kans.

Posted in: Uncategorized