Actievoerende studenten willen studiepunten

Posted on 27 maart 2015

4


Actievoerende studenten uit Amsterdam, die het maagdenhuis bezet houden, hebben gevraagd om compensatie voor verloren studietijd. Want wie staakt kan niet leren. Op deze manier lopen ze studieachterstanden op. En dat kan toch niet de bedoeling zijn? Het is een wel heel gemakkelijke houding. Staken voor je ‘principes’ en aan anderen vragen de door jou ‘gewerkte’ uren te compenseren. Dat is toch raar?

De actievoerende studenten maken zich zorgen over het verloop van hun studie. Ook daarom schreven ze een open brief aan het college van bestuur van de universiteit: “Wat te doen met studievertraging die de hardwerkende studenten oplopen? Is er mogelijk sprake van compensatie in de vorm van studiepunten?” Ook vragen ze of de verwarming in het weekend aan kan blijven. En of de universiteit weer schoonmakers langs wil sturen. “Om zo het democratisch proces in een hygiënische omgeving te kunnen laten verlopen.”

Ik denk dat sommige studenten zo veel landelijke aandacht hebben gekregen, dat ze het zicht op de werkelijkheid een beetje zijn kwijt geraakt. Als je niet studeert, krijg je geen studiepunten. Als je in het weekend in een gebouw wilt slapen dat daar niet geschikt voor is en dat gesloten hoort te zijn, dan klaag je toch niet dat de verwarming uit staat? Dan trek je gewoon een trui aan tegen de kou. En als je je rommel niet opruimt, dan lig je tussen het afval. In Nederland mag je opkomen voor je belangen. Dat is een groot goed. Maar heren en dames studenten, die brief is toch niet helemaal serieus bedoeld?

Posted in: Uncategorized