‘Haat-imams’ naar Rijswijk?

Posted on 18 februari 2015

2


Minister Koenders steekt er nu een stokje voor. En trekt de visa van drie radicale imams in, die in Rijswijk zouden spreken. De beslissing is genomen op grond van informatie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid die Koenders vandaag kreeg. De drie zouden spreken op een groot congres om fondsen te werven voor het goede doel. Dat gaat dus niet door. De organiserende stichting Rohamaa is verbijsterd over het besluit van Koenders. 

“Wat betreft de vrijheid van meningsuiting wordt er met twee maten gemeten”, aldus de stichting. “De vrijheid van meningsuiting dient ten alle tijden gewaarborgd te zijn, behalve als het om bepaalde minderheden gaat.” Een voorspelbare reactie. Die op het eerste gezicht nog waar lijkt ook. Want waarom zouden radicale imams niet mogen zeggen wat ze willen? Dat mag Geert Wilders toch ook?  Of is de vrijheid van meningsuiting toch niet absoluut?

Technisch gezien is het intrekken van visa op grond van informatie van de coördinator Terrorismebestrijding natuurlijk geen inperking van de vrijheid van meningsuiting. Als er aanwijzingen zijn dat het verstandiger is deze lieden niet in ons land toe te laten, dan moeten we dat ook gewoon niet doen. Maar echt bijzonder vind ik het dat het recht van meningsuiting geclaimd wordt door lieden die dat recht willen gebruiken om het zo snel mogelijk af te schaffen. Ik ben zeker niet verbijsterd over het besluit van Koenders. Een gezonde democratie is weerbaar. En stelt letterlijk grenzen aan wat acceptabel is en wat niet.

Posted in: Uncategorized