Pantein-Vivent

Posted on 14 januari 2015

2


Pantein-Vivent, een organisatie die huishoudelijke verzorging verleent in een gebied tussen Heusden en Boxmeer en tussen Mook en Sint Oedenrode, is failliet. Dat is een enorme klap voor medewerkers en hulpbehoevenden. Mensen die met hart en ziel hulp verlenen en mensen die van die hulp afhankelijk zijn, zij verkeren in grote onzekerheid. En dat is heel, heel vervelend.

Mensen die gebruik maken van huishoudelijke verzorging, zijn vaak heel erg gehecht aan hun hulp. Dikwijls is het hun steun en toeverlaat. Het was bekend dat Pantein-Vivent in zwaar weer verkeerde. Maar een faillissement zagen gemeenten op korte termijn niet aankomen. Ik lees op de site van de curator dat hij de zorg garandeert tot 1 februari. Dat betekent dat gemeenten twee weken de tijd hebben om de zorg te organiseren en zoveel mogelijk werkgelegenheid te redden.

Laat een ding duidelijk zijn. Mensen die recht hebben op huishoudelijke verzorging, krijgen ook in de toekomst gewoon hulp. Zonder mitsen en maren. Maar waarschijnlijk wel door een andere aanbieder. En misschien dus ook door een andere thuishulp. Ook als je hulp behoudt is dat al moeilijk genoeg.

Gemeenten zijn nu in gesprek met aanbieders om zo snel mogelijk tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. De gemeente Oss en de andere gemeenten in onze regio zijn dat ook. Het doel is helder. Continuïteit van zorg en zoveel mogelijk behoud van werkgelegenheid. We doen ons uiterste best de grote last voor cliënten en werknemers zo klein mogelijk te houden.

Posted in: Uncategorized