Niet gekozen in partijbestuur

Posted on 8 november 2014

7


Het is net niet gelukt. Met 256 tegen 294 stemmen kreeg tegenkandidaat Janny Bakker meer stemmen dan ik. Geen landelijk partijbestuur voor mij dus. Dat is jammer. Den Haag kan wel een beetje Oss gebruiken. Maar Janny is een meer dan uitstekende kandidaat. En ik heb me laten zien. Ik heb liever dat ze in Den Haag over Oss praten dan dat we het in Oss steeds maar over Den Haag hebben.

Goede contacten met de provincie, met Den Haag en met Brussel zijn voor Oss van groot belang. Het is goed om met kennis en ervaringen uit de dagelijkse praktijk de landelijke politiek een beetje te kunnen beïnvloeden. En andersom is het voor kamerleden erg belangrijk te weten wat er lokaal ‘allemaal speelt’. En hetzelfde geldt voor de provincie en Europa. De grootste lokale partij, het CDA dus, onderhoudt die contacten. En dat is goed.

Het lidmaatschap van het landelijk partijbestuur van het CDA zou me een aantal dagdelen per maand hebben gekost. Dat is naast het wethouderschap best te doen. Die tijd had ik graag vrijgemaakt. Dat was nuttig geweest voor de partij, maar ook voor mij en voor onze mooie gemeente. Die tijd ga ik nu dus volledig inzetten voor Oss. Want er is meer dan genoeg te doen. Ik ga mooi door op de ingeslagen weg. En houd in het belang van Oss de lijntjes met Den Haag kort. Ik zal me zeker niet vervelen. Ik wens Janny Bakker veel succes als lid van het partijbestuur. Het is haar meer dan gegund.

 

 

Posted in: Uncategorized