Ambities en verkiezingen

Posted on 24 oktober 2014

1


“Osse liberalen roepen -vlak voor de verkiezingen- weer om een randweg door de polder ten noorden van de stad.” Dat schrijft het Brabants Dagblad. In dezelfde krant spreken sommige politieke partijen de wens uit dat een HBO-instelling zich in Oss zal vestigen. En weer anderen willen de bezuinigingen van het rijk op zorg zoveel mogelijk compenseren. Mooie ambities. Maar eerlijk gezegd weinig realistisch.

Een mens moet ambities hebben. En een politieke partij al helemaal. Als je niets wilt bereiken voor de bewoners van je stad, wat is dan nog je bestaansrecht? Aan de andere kant is het natuurlijk wel erg opportunistisch om vlak voor de verkiezingen weer te beginnen over een HBO-instelling of een randweg. Terwijl je bijna zeker weet dat die ambities binnen afzienbare tijd niet gehaald zullen worden. De afgelopen vier jaar is er tenslotte ook niet over gesproken. En dat had een reden.

Voor mij is politiek geen spelletje. Campagne of geen campagne. Het gaat om goed besturen. En dat is in deze tijd nog lastig genoeg. Laten we niemand voor de gek houden. Er komen heel veel taken op de gemeente af. Samen met een forse bezuiniging. Mensen gaan dat merken. En het is niet eerlijk te doen alsof de crisis definitief voorbij is. Laten we dus dicht bij de kern blijven. Het gaat om werk, het gaat om zorg en het gaat om de gemeenschap. Ook ik zou best willen dat het ziekenhuis terug kwam of dat bijvoorbeeld een winkel als de Bijenkorf zich in het Osse centrum zou vestigen. Maar laten we, ook in de campagne, vooral spreken over de zaken waar het écht om gaat.

 

Posted in: Uncategorized