Vrouw als financieel directeur

Posted on 23 oktober 2014

3


Ik heb me nooit zo bezig gehouden met vrouwenemancipatie. En aan doorgeslagen emancipatie heb ik zelfs een een beetje een hekel. Maar sommige krantenkoppen doen me toch fronsen. Naar aanleiding van de benoeming van Barbara Lamberts als financieel directeur van KPMG, kopt Trouw: “KPMG benoemt vrouw als financieel directeur.” Je hoort de redactie als het ware denken: “Een vrouw als financieel directeur, als dat maar goed gaat.”

Laat ik duidelijk zijn. Ik behoor niet tot de groep van mensen die op ideologische gronden beweert dat er geen verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen in het algemeen. Die verschillen bestaan namelijk wel. En deels zijn die verschillen nog biologisch te verklaren ook. Maar beschouwen we het anno 2014 nog echt als nieuws, dat de nieuwe financieel directeur van een groot bedrijf een vrouw is?  Dat is toch wel erg.

Ieder mens heeft vooroordelen. En om die krantenkop hebben we thuis hartelijk gelachen. Op de redactie van Trouw heeft iemand op zijn donder gekregen. De krantenkop is inmiddels aangepast. Dat lijkt me terecht. De krant moet nieuws brengen. En dat juist een vrouw financieel directeur van een bedrijf wordt, is geen nieuws. Blijkbaar is dat nog niet tot iedereen doorgedrongen.

 

 

Posted in: Uncategorized