Ambtenaar uit partij gestapt

Posted on 19 september 2014

14


Yasmina Haifa is vrijwillig uit de PVDA gestapt. Voorzitter Hans Spekman respecteert haar besluit. Haifa was werkzaam voor het ministerie van veiligheid en justitie. Ze twitterde dat ISIS een “vooropgezet plan van zionisten is, met als enige doel de islam zwart te maken.” En ze vond het niet nodig haar woorden terug te nemen. Vreemd dat ze na een maand uit de partij is gestapt. En dat Spekman haar niet direct uit de partij heeft getrapt.

Lang niet iedereen is het met me eens. Maar ik vind echt dat je sommige dingen niet in het openbaar mag zeggen. Dat geldt voor de man op de straat. Ook die mag wat mij betreft niet met hakenkruisen of jihad-vlaggen zijn mening blijven verkondigen. Dat ontwricht de maatschappij. Maar dat geldt zeker voor ambtenaren, of mensen die actief zijn voor een politieke partij.

Mag iemand die in zijn vrije tijd lid is van een ‘outlaw motorclub,’ leiding geven bij de politie? Mag iemand die bevriend is met zware criminelen als rechter werken bij een rechtbank? Mag iemand die ISIS ziet als een Joods complot, werkzaam zijn op het ministerie van veiligheid? Ik dacht het niet! En mag iemand lid zijn van een politieke partij wanneer hij het tegenovergestelde beweert dan waar de partij voor staat? Ook niet!

Wie is die Yasmina Haifa? Waarschijnlijk kende tot voor kort niemand binnen de PVDA haar naam. En voorzitter Spekman al helemaal niet. Natuurlijk respecteert hij haar besluit om uit de partij te stappen. Maar het was eerlijker geweest als hij zou zeggen dat hij haar besluit respecteert, maar dat als hij eerder had geweten dat iemand met haar denkbeelden lid van zijn partij was, hij haar een handje had geholpen.

Posted in: Uncategorized