Scouting

Posted on 16 juli 2014

0


Ik mis het nog ieder jaar. De eerste week van de zomervakantie ga je met scouting op kamp. Dat hoort gewoon zo. Als welp, verkenner, leider van maakt niet uit welke speltak en als voorzitter / kookstaf bij scouting Titus Brandsma in Oss, ruim 25 jaar was dat een heerlijke start van de zomervakantie. Die tijd is voorbij helaas. Dit jaar gaat onze dochter voor het eerst een week op kamp. Ik ben trots. En ook een beetje jaloers.

Je gunt het ieder kind. Samen op avontuur en doen wat je normaal niet doet. Spelen in de bossen, slapen in een tent en een keuken maken van hout en touw. Je eten koken op houtvuur. Heel laat op blijven en van niets ‘iets’ maken. Eten wat je normaal niet eet, frikadellensoep bijvoorbeeld, of wentelteefjes als het al donker is. En er gebeurt altijd iets onverwachts. Een roofridder met spijt die hulp nodig heeft bijvoorbeeld. Of een zigeunerkoning die zijn dochter kwijt is. Bij scouting weet je het maar nooit.

Vandaag kregen we een briefkaart van onze dochter (8). “Het is hier super leuk. We hebben samen voetbal gekeken en een speurtocht gelopen. En nog veel meer. Ik ben benieuwd naar de rest. Houdoe, Mies.” Wij zijn ook benieuwd. Gelukkig kunnen we op facebook het een en ander volgen. Er blijkt iets aan de hand met een pijl en boog en een brief van een indiaan…. Als dat maar goed afloopt.

Als kind vond ik scouting geweldig. En dat vind ik nog steeds. In onze gemeente hebben we meerdere scoutinggroepen. En allemaal zijn ze te volgen op facebook of twitter. Ze ondernemen de meest fantastische dingen. Kijk zelf maar eens. Bij Scouting Titus Brandsma, Saal van Swanenberg, Berghem, Dorus RijkersRavenstein, Ussen, en Geffen zitten ze zeker niet stil.

Door op een speelse manier je grenzen te verleggen groeit een mens. En lekker buiten ravotten en samen bezig zijn is goed voor iedereen. Ik gun het ieder kind. En ik kan niet wachten op de verhalen van onze dochter.

 

Posted in: Uncategorized