Er is hier niks te doen

Posted on 29 juni 2014

3


Het gebeurt steeds minder. Maar de klacht dat er in Oss niet veel te beleven zou zijn, die hoor je hier en daar nog wel. Onder welke steen hebben die klagers gelegen, vraag ik me dan af? Er is in onze gemeente zo veel te doen en te beleven dat het haast niet bij te houden is. Stop met klagen zou ik zeggen. Kom uit je stoel en verbaas je over alles wat mensen voor elkaar organiseren.

‘Na de , nog naar de , en geweest. In Oss is van alles te doen. Nu uitrusten.’ Dat twittert VDG-commissielid Willeke Verhagen. Willeke heeft groot gelijk. Ze heeft nog behoorlijk wat activiteiten gemist ook. En niet alleen in Oss is er van alles te doen. Ook in de kernen wordt er veel georganiseerd. Niet zo groot misschien. En zeker niet zo massaal. Maar vaak wel met een heel lange traditie. En voor de leefbaarheid van groot belang.

Het is mooi om te zien dat zo ontzettend veel mensen zich vrijwillig voor een ander inzetten. Twee dames op leeftijd die er samen met een groep vrijwilligers voor zorgen dat honderdvijftig kinderen van ouders met een smalle beurs een onvergetelijke middag hebben. Of het gilde in Neerlangel dat sinds mensenheugenis rond deze tijd een mis in de open lucht organiseert en daarbij wordt bijgestaan door het gilde uit Ravenstein en de harmonie OBK. Of aktiefix uit Lithoijen, dat ieder jaar van alles organiseert om geld te verdienen voor de maandelijkse logeerweekenden voor gehandicapten. De zeskamp in Haren, en ga zo maar door. Zomaar wat voorbeelden en er zijn er meer. Veel meer.

Er is in de gemeente Oss van alles te doen. En meestal dankzij de inzet van een heleboel vrijwilligers. Wie goed om zich heen kijkt, weet dat we hier wat dat betreft helemaal niks te klagen hebben. We mogen trots zijn op alle activiteiten en alle vrijwilligers. Trots op Oss wat mij betreft. En dat mag best wat vaker gezegd worden.

 

Posted in: Uncategorized