Minderwaardige cultuur

Posted on 13 mei 2014

1


“De Marokkaanse cultuur is een minderwaardige cultuur.” Dat zegt Marcel de Graaff, fractievoorzitter voor Europa namens de PVV. “Want Marokkanen hebben geen respect voor andere culturen.” Zou die man zelf wel door hebben wàt hij eigenlijk zegt? En hoe vreemd zijn redenering is? Alsof struikrover Dirk Scheringa in woede ontsteekt over de woekerpolissen van Aegon. Dat komt toch een beetje hypocriet over wat mij betreft. 

Maar kannibalisme is inderdaad geen kwestie van smaak. En niet iedere opvatting is gelijk. In die zin vind ook ik niet iedere cultuur gelijkwaardig. Een cultuur waarin men vrouwen die verkracht zijn stokslagen geeft en homoseksuelen aan lantarenpalen opknoopt, is niet gelijkwaardig aan de onze. En als de Graaff dat zou bedoelen dan heeft hij gewoon gelijk. Maar dat bedoelt hij niet en dat zegt hij niet. Hij gebruikt een mooie debat truc over de rug van medelanders. En dat is erg.

“Mensen die onze waarden niet delen hebben hier niks te zoeken.” Dàt zegt de Graaff. En dat is toch wat anders dan het veroordelen van kannibalisme. Wat mij betreft heb je dan geen principes. Dan ben je bang voor alles wat anders is. Of doe je in ieder geval alsof, in de hoop meer aandacht en dus meer stemmen te verdienen. Het is een aardige kunstgreep van de Graaff. Ben je tegen het stenigen van afvalligen? In enkele gebieden op aarde zijn mensen daar juist voor. Die mensen noemen zich moslim. Wie tegen het stenigen van mensen is, is dus tegen moslims. (En stemt PVV)

Zo kennen we er meer. Vind je de denkbeelden van de NSB verwerpelijk? Enkele obscure PVV-stemmers denken daar anders over. Zij zwaaien zelfs in het openbaar met een NSB vlag. Wie tegen de NSB is, is dus tegen de PVV. “Bullshit,” aldus Wilders. “Ben ik verantwoordelijk voor alles wat mijn stemmers doen?” Neen, inderdaad niet mijnheer Wilders. Net zo min als een willekeurige moslim hoort te worden aangesproken op 9-11. Of een Marokkaan uit Oss op de gedragingen van een straatschoffie uit kanaleneiland. Een cultuur waarin men dat wel normaal vindt is inderdaad minderwaardig.

 

Posted in: Uncategorized