Lief klein konijntje

Posted on 22 april 2014

4


Geschokte reacties van bezoekers van het dierenrijk in Nuenen. Op eerste paasdag at een tijger een konijn. Voor de ogen van nietsvermoedende ouders en hun kinderen! Een schande?  Kom op zeg, wat willen we dan? Tijgers zijn vleeseters. En vlees komt van dieren. 365 dagen per jaar en dus ook op eerste paasdag.

“Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren,” stelt Omroep Brabant bij een filmpje waarop de bewuste tijger rustig zijn konijntje oppeuzelt. Iedere avond komen via het journaal de meest verschrikkelijke beelden over honger, oorlog en geweld de huiskamer binnen. Niemand die zich er druk om maakt. Maar een konijntje op eerste paasdag? Dat kan echt niet. “Veel kinderen stonden te huilen en ouders liepen geshockeerd weg. Het is erg ongepast om dit tijdens Pasen zo te doen.”

We zijn wel erg ver van de natuur af komen te staan in Nederland. In die zin zijn dierentuinen er niet alleen voor het vermaak, maar hebben ze zelfs een opvoedende taak. Dat een tijger op eerste paasdag een konijn te eten krijgt is niet schokkend. Dat mensen daar overstuur van raken eigenlijk wel. Maar dat het feit dat een tijger een konijn eet in Nederland zelfs het landelijke nieuws haalt, dat geeft pas echt te denken.

Posted in: Uncategorized