Jakhals gooit bierflesje

Posted on 12 april 2014

6


VARA-jakhals Erik Dijkstra gooide tijdens een interview voor de grap vanaf grote hoogte een aluminium bierflesje op een rondvaartboot. Het flesje raakte bijna een vrouw. Het had haar letterlijk de kop kunnen kosten. Veel mensen zijn boos. En Dijkstra heeft spijt. Hij wil zelfs een dagje mee als vrijwilliger om het goed te maken.

Dat  Jakhals Dijkstra spijt heeft van het gooien van een bierfles vanaf een balkon, dat is hem geraden. En dat hij niet nadacht tijdens die actie is ook wel duidelijk. Natuurlijk wilde hij niemand verwonden. Hij wilde gewoon leuke televisie maken. En daar horen dit soort grapjes blijkbaar bij.  

De actie die Dijkstra heeft uitgehaald, hebben we kunnen zien bij ‘de Wereld draait door.’ En dat vind ik bijna nog storender dan het hele incident. Dat Dijkstra met zijn ondoordachte actie bijna iemand om het leven brengt, is niet goed te praten. Maar dat een televisieprogramma dat vervolgens als amusement de huiskamers in brengt, gaat me echt te ver.

Misschien ben ik ouderwets. Nee, dat is eigenlijk wel zeker. Maar wat voor een voorbeeld krijgen mensen op deze manier? Bierflesjes vanaf een balkon gooien op gehandicapte mensen is blijkbaar niet ondenkbaar. Het is zelfs leuk. Want op televisie lachen ze er om. Bah! Dat Dijkstra een dagje mee wil helpen als vrijwilliger van de zonnebloem is op zich best mooi. Al blijft het een slap excuus. Misschien kan hij Matthijs van Nieuwkerk mee nemen. Het levert vast geen leuke televisie op. Maar wel een keer het goede voorbeeld.

Posted in: Uncategorized