Willen jullie minder Marokkanen? Dan gaan we dat regelen!

Posted on 19 maart 2014

15


“Willen jullie meer of minder Marokkanen in den Haag of in Nederland?” “Minder! Minder! Minder!” “Nou, dan gaan we dat regelen!” De wereld volgens Wilders. Het is allemaal heel eenvoudig. Er gaat van alles fout. En dat komt door Europa, de PVDA en vooral door de Marokkanen. Respectievelijk afschaffen, wegstemmen en deporteren die handel. Ziezo! Problemen opgelost.

Het is niet het feit dat de enorme opgaven waar we als samenleving voor staan, door Wilders worden ‘opgelost’ door het aanwijzen van drie zondebokken dat me zo irriteert. We kennen die truc. We kennen zijn verhaal. We zouden het schouderophalend kunnen afdoen als grof populisme en het daar bij laten.

Ik vind het zelfs niet schokkend meer dat ik live op nationale televisie een groep mensen die in het dagelijks leven waarschijnlijk redelijk intelligent en uiterst sympathiek zijn, “minder! minder! minder! hoor roepen omdat een leider dat van hen vraagt. Dat schijnt een menselijk trekje te zijn dat vaker is voorgekomen.

Ik vind het ook niet meer vreemd dat op een avond waarop het moet gaan over lokale verkiezingen, een groot deel van de media aandacht gaat naar een beweging die in slechts twee gemeenten aan de verkiezingen meedoet. Met zulke uitspraken zijn ze ook moeilijk te negeren zullen we maar zeggen.

Maar ik schrik er van dat een vooraanstaand politicus in Nederland live op televisie zegt dat hij gaat regelen dat er van een bepaalde bevolkingsgroep binnenkort minder in Nederland zullen zijn. En dat we ons met zijn allen blijkbaar zo machteloos voelen dat hij daar gewoon mee weg kan komen. Dit is geen vrijheid van meningsuiting meer. Dit is geen democratie. Dit is de dictatuur velen.

Posted in: Uncategorized