Boeren en pannenkoeken

Posted on 15 februari 2014

4


Joram Verstoep, de nummer twee van de hoofdstedelijke afdeling van het CDA heeft niet veel op met mensen van buiten ‘de stad’. Hij is eigenlijk wel klaar met al die boeren en andere pannenkoeken uit de provincie. Hij kwam tot dit briljante inzicht tijdens een debat van de studentenbond ASVA.

Ik vrees dat Verstoep zich een beetje heeft laten meeslepen door het studentikoze sfeertje van de avond. Zo was ‘zich lam zuipen’ het eerste wat hij zou doen als hij in de raad zou worden gekozen. Het CDA is in Amsterdam niet echt groot. Misschien inderdaad omdat het een provinciaal imago heeft. Wie zal het zeggen. Met dat imago rekent Verstoep in ieder geval stevig af. Net als met de C van het CDA.

Als ‘boer uit de provincie’ gaan mijn haren automatisch recht overeind staan bij het aanhoren van zoveel hoofdstedelijke arrogantie.  Waar haalt dat ventje het lef vandaan om op zo’n toon te spreken over alles en iedereen van buiten Amsterdam? Dat was mijn eerste reactie na het zien van dit filmpje. Toch is niet alles wat Verstoep zegt volkomen nonsens. Hij zet het CDA Amsterdam ook neer als een serieuze landelijke en lokale middenpartij met een stevige ambitie. Een partij die inderdaad veel meer is dan een christelijke partij.

“Het CDA is meer dan een beetje conservatief tegen drugs aanpraten en kerkgangers bedienen,” aldus Verstoep. Hierin heeft hij natuurlijk gewoon gelijk. Het CDA is een genuanceerd alternatief. (Of hoort dat te zijn.) Voor iedereen van welk geloof en welke geaardheid dan ook. Zelfs voor mensen zonder een universitaire titel en van buiten Amsterdam, pannenkoek!

Posted in: Uncategorized