Nominatie

Posted on 14 januari 2014

18


Verrek, het staat er echt. Ik ben genomineerd als meest invloedrijk  persoon binnen de lokale overheid van Nederland in 2013. Volgens de website www.gemeente.nu althans. Op 24 januari wordt de winnaar bekend gemaakt. De keuze is moeilijk. Het gaat tussen negen toppers waaronder de burgemeester van Amsterdam en ene René Peters uit Oss… Nee, zo’n lijstje is volkomen willekeurig. Maar het is wel leuk om er op te staan.

Wees gerust. Ik ga niet echt geloven dat een bloggende wethouder uit Oss meer invloed heeft dan Eberhart van der Laan. In die zin is zo’n verkiezing natuurlijk grote onzin. Maar nu ik die nominatie heb wil ik ook proberen te winnen. Voor mij geeft het toch aan dat wordt gezien dat je je best doet. En het levert een hoop positieve publiciteit op. Dat is voor een wethouder in een verkiezingsjaar toch mooi meegenomen.

Het is net als met serieuze verkiezingen. Je wint past wanneer er mensen op je stemmen. En daar kunnen jullie me enorm mee helpen. Op zich is het een kleine moeite. Klik op deze link en breng je stem op me uit. Ik beloof het. Ik word geen lijstjesfetisjist. Maar kijkend naar het lijstje genomineerden waar ik in een adem genoemd word met de burgemeester van Amsterdam, moet ik toch denken aan de grap van die man die op audiëntie ging bij de paus en per ongeluk in een uitzending van omroep Brabant verscheen. Toen zijn moeder thuis de televisie aan deed riep ze vlug haar man. “Onzen Hendrie is op televisie. Maar wie is toch die man in die witte jurk waarmee hij staat te kletsen.” Leuk zo’n nominatie. Ik ben benieuwd.

Posted in: Uncategorized