Aangifte Dion Graus

Posted on 1 januari 2014

2


PVV-Kamerlid Dion Graus heeft aangifte gedaan tegen presentator Jeroen Pauw. In het televisieprogramma ‘5 jaar later’ werd Graus in verband gebracht met openlijke geweldpleging. Graus werd ooit verdacht van mishandeling van zijn (ex)vrouw. Maar hij is er nooit voor veroordeeld. En dus doet Graus aangifte. “Want beschuldigingen van bepaalde rioolratten moeten stoppen.”

Ik heb het bewuste tv-programma gezien. En eerlijk is eerlijk. Het is geen schoolvoorbeeld van neutrale journalistiek. Door alle PVV’ers die ooit in opspraak zijn geraakt achter elkaar te zetten wordt vrij effectief het beeld opgeroepen dat ze allemaal niet deugen. En dat is natuurlijk flauwekul. Dat is een bekende methode die ook goed werkt om bijvoorbeeld de indruk te wekken dat alle moslims onderdrukkers en potentiële terroristen zijn.

Het gaat te ver om te stellen dat de PVV een monopolie op stigmatiseren heeft. Maar ze zijn er wel groot mee geworden. Van Fitna tot de kopvoddentaks, van het buitenlandermeldpunt tot die malle anti-islamsticker. Wanneer er dus geklaagd moet worden over het scheppen van een negatief en eenzijdig beeld van mensen, past juist de PVV enige bescheidenheid zou je zeggen.

Dat Graus knap chagrijnig wordt, telkens wanneer hij in verband wordt gebracht met openlijke geweldpleging kan ik me voorstellen. Zeker omdat hij er blijkbaar niet voor veroordeeld is. Maar dat hij als PVV’er op hoge toon aangifte doet omdat zijn naam in een kwaad daglicht wordt gesteld is eigenlijk alleen maar grappig. Of eigenlijk niet. Een PVV’er die boos is omdat hij ongenuanceerd in een kwaad daglicht wordt gesteld is niet grappig. Die is een beetje hypocriet.

Posted in: Uncategorized