Zo doen we dat in Oss

Posted on 12 maart 2013

10


Een paar maanden geleden opende ik de tentoonstelling ‘roze ouderen’ in zorgcentrum de Wellen in Oss. Er is daar geen bewoner die er openlijk voor uit wil komen dat hij of zij homo, lesbienne of biseksueel is. Ze wonen er wel, dat lijkt me logisch. Maar blijkbaar is het in onze tijd nog altijd iets waar we moeilijk over doen. Denk ook maar eens aan hoe mensen daar in de sport, de school en de buurt mee omgaan. Maar waarom doen we daar zo moeilijk over?

Volgens mij verandert dit pas als voldoende mensen laten weten dat ze ‘anders zijn’ normaal vinden. Samen kunnen we die norm stellen. Anders is normaal.

Ik wens dat zoveel mogelijk mensen die in Oss wonen of werken laten weten dat ze geen moeite hebben met seksuele diversiteit. Met mensen die homo, bi of lesbisch zijn, met mannen die zich vrouw voelen en met vrouwen die zich man voelen. Daarom heb ik de website ‘ZodoenwedatinOss’ bedacht.

Op maandag 18 maart gaat die website ‘in de lucht’. We starten met vijftig bekende en minder bekende Ossenaren die hun foto en een bericht op de site hebben geplaatst. Van de pastoor tot de voetbaltrainer. Van de politicus tot de schooldirecteur. Van de scoutingleider tot de ondernemer. Maar daar mag het niet bij blijven.

Iedereen die dit initiatief ondersteunt kan zijn of haar  foto en een kort tekstbericht op de site laten plaatsen door het te sturen naar a.banken@oss.nl. Samen kunnen we met heel weinig moeite de wereld een klein beetje mooier maken. En misschien ook eenvoudiger voor de leerling, de voetballer of de parochiaan die ziet dat zijn leraar, trainer of pastoor stelling neemt en zich uitspreekt.

Zo doen we dat in Oss!

Posted in: Uncategorized