Van groei naar duurzaamheid

Posted on 7 oktober 2011

1


Oss heeft jaren van groei en voorspoed gekend. Er is hard gewerkt om van Oss de prachtige gemeente te maken die ze nu is. Uitstekende voorzieningen, een goed sociaal beleid, een bloeiend verenigingsleven. We kunnen trots zijn op Oss.

Het is duidelijk dat de tijden veranderd zijn. De financiële bomen groeien niet meer tot in de hemel en ook Oss vergrijst en ontgroent. We kunnen dat niet negeren. En proberen de werkelijkheid te bestrijden door krampachtig vast te houden aan wat was, dat  is vechten tegen windmolens. We hebben een andere manier van denken nodig. We moeten minder denken in termen van groei en meer in termen van duurzaamheid.

We staan in Oss voor een ongekend grote opgave. Er zal veel moeten gebeuren met veel minder geld. Dat is moeilijk, maar niet onmogelijk. Er is wel een andere manier van denken voor nodig. We zullen al onze creativiteit en innovatief vermogen moeten gebruiken om te komen tot een nieuw en duurzaam evenwicht.

Posted in: Uncategorized