MaS4jou

Posted on 30 september 2011

2


Donderdag 29 september presenteerden tientallen instellingen, organisaties en verenigingen zich aan de Osse jeugd in het kader van de maatschappelijke stage. De maatschappelijke stage is een leuke manier om jonge mensen werkelijk aan de samenleving te laten meedoen. Niet als consument, maar als producent.

Dat mensen zich belangeloos inzetten als vrijwilliger in kerk, vereniging of buurt was lange tijd vanzelfsprekend. Door de individualisering van de samenleving is die vanzelfsprekendheid er niet meer. Toch blijft actief meedoen belangrijk. Niet alleen voor Oss. Ook voor het individu. Het is prettig samen met anderen iets moois voor de gemeenschap te betekenen. En het is prettig te weten dat je ergens bij hoort. Actief meedoen verrijkt je leven en dat van anderen.

Mensen maken de gemeenschap. Of  in de woorden van een leerling van het Mondriaan college; “Meedoen is belangrijk, maar vooral ook erg leuk”.

Posted in: Uncategorized