Transitie jeugdzorg

Posted on 28 maart 2011

1


De landelijke politiek heeft aangegeven dat de jeugdzorg niet langer onder verantwoordelijkheid van de provincie maar van de gemeente moet vallen. Naast een heleboel werk en te overwinnen obstakels,  biedt zo’n transitie ook kansen. Kansen om de zorg voor onze jeugd dichter bij de burger te organiseren. Kansen om door samenwerking tussen gemeente, instellingen en onderwijs sneller, effectiever en meer op maat hulp te verlenen. De gemeentes in onze regio hebben besloten hierin samen te werken. Den Bosch zal samen met Oss een trekkersrol binnen die samenwerking vervullen. Het is belangrijk dat Oss proactief meewerkt op dit gebied en er voor zorgt dat er tempo gemaakt gaat worden. Het onderwerp is er belangrijk genoeg voor en de expertise van Oss is van absolute meerwaarde voor de regio, inclusief  den Bosch.

Posted in: Uncategorized