Hospice de Oase

Posted on 25 maart 2011

0


Vandaag heb ik kennis gemaakt met hospice de oase, een “bijna thuis” huis, waar terminale patienten die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen of willen sterven hun laatste dagen doormaken. Ruim 60 vrijwilligers zijn er gewoon voor medemensen wanneer ze het het meest nodig hebben. Het belang van een menswaardig afscheid van dit leven staat bij de Oase centraal. Een eigen kamer, ruimte voor familieleden en vrienden, echte menselijke aandacht van vrijwilligers, een locatie die in niets op een ziekenhuis of zoiets lijkt. Echt een rustige plek om afscheid te nemen van dit leven. De Osse samenleving ziet het belang van de Oase. De vele vrijwilligers, maar ook de sponsoren en donateurs zorgen ervoor dat dit initiatief niet alleen kan blijven bestaan, maar zich ook verder kan ontwikkelen. Het klinkt misschien gek, maar mocht ik om wat voor reden dan ook tezijnertijd niet thuis kunnen sterven dan lijkt me de Oase een prima alternatief. Ik ben onder de indruk en ik neem de Oase zeker op in mijn persoonlijke lijst van goede doelen.

Posted in: Uncategorized