Dag van de leerplicht.

Posted on 16 maart 2011

0


Donderdag 17 maart is het dag van de leerplicht. Een dag waarop het belang van onderwijs en een goede startkwalificatie centraal staat. Veel kortdurend ziekteverzuim en spijbelgedrag zijn belangrijke indicatoren dat het niet goed gaat met een leerling. En een leerling waarmee het op school niet goed gaat zal eerder zonder diploma of startkwalificatie de school verlaten. Dat wil niemand. Het is dus zaak verzuim snel in beeld te brengen en daar goed op te reageren. Tijdens de dag van de leerplicht zal het ROC de Leijgraaf samen met het Regionaal Bureau Leerplichtzaken hier uitgebreid bij stilstaan.   Ambtenaren zullen de scholen bezoeken en in de pauzes ook met leerlingen praten over het belang van de leer en kwalificatieplicht. Een mooi staaltje van samenwerking tussen gemeente en onderwijs.

Posted in: Uncategorized