Politiek is een teamsport

Posted on 27 oktober 2020

7


Vandaag is de kieslijst van het CDA bekend gemaakt. Dat is altijd een moeilijk moment. Want het team waar je jarenlang mee hebt samengewerkt, verandert hoe dan ook. Vreugde, neutrale acceptatie en hier en daar teleurstelling, het is er allemaal. En dat is normaal. Zelf sta ik op plek dertien. Dat is mooi verkiesbaar en ik ben tevreden.

Politiek is een teamsport. Het bestuur maakt een opstelling waarvan men denkt dat de kans op winst zo groot mogelijk is. Daarbij is wat mij betreft niet het rugnummer belangrijk, maar de vraag of je deel uitmaakt van het team. En dan het liefst met een basis- een verkiesbare plaats. In mijn geval is dat gelukt.

Het maken van een goede en evenwichtige lijst is niet gemakkelijk. De verhouding man – vrouw, nieuw – ervaren, verschillende regio’s, bewindspersonen die terugkomen, verschillende achtergronden en expertises, het moet allemaal een plek krijgen. Maar het is gelukt. Er staat wat mij betreft een mooie club mensen. Een team waarmee we vooruit kunnen. Mooi!!

De komende periode ga ik door met waar ik mee bezig ben. Me inzetten voor mensen die in de verdrukking zitten en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En na de campagne en een goede verkiezingsuitslag, ga ik daar met volle kracht weer mee verder.

Posted in: Uncategorized