Ja!

Posted on 23 november 2019

1


“Vanavond wil ik het over de liefde hebben”, zo begon Nasrdin Dchar zijn voorstelling ‘ja’ vanavond in de Osse lievekamp. “Vanavond wil ik het over de liefde hebben. Maar er zit me iets dwars.” ‘Ja’ is een ontroerende voorstelling over liefde, schaamte, schuldgevoel, culturele verschillen, hoop en vooral over de liefde. Er zijn nog kaarten voor de tweede voorstelling in Oss op 4 december. Een aanrader. Bestellen kan via deze link. Ik zou vlug zijn. 

Waarom heeft het vijftien jaar geduurd voor Nasrdin en zijn vriendin Amy eindelijk gaan trouwen? Het wordt snel duidelijk. Op een grappige, herkenbare en soms pijnlijke manier speelt Nasrdin de worsteling van twee mensen die weten dat ze voor elkaar bestemd zijn, maar hoe dan ook hun achtergrond meenemen in hun relatie. Met al het moois, maar ook met alle lastige dilemma’s die dat met zich mee brengt.

De voorstelling gaat over de liefde van Nasrdin en Amy. Maar het gaat net zo goed over ons allemaal. We leven in een samenleving waarin we het hoe dan ook samen moeten rooien. ‘Nee zeggen’ is geen optie. Maar, zoals de vader van Nasrdin zei toen zijn zoon vertelde dat hij verkering had met een Nederlands meisje. “Pas op dat je niet heel je hart geeft, jongen.” Nasrdin veroordeelt niet. Hij laat beide culturen in hun waarde. Hij toont de worsteling. En zegt samen met het publiek uiteindelijk volmondig ‘ja!’ Een echte aanrader.

Posted in: Uncategorized