Een beetje meer fatsoen

Posted on 21 mei 2019

1


De opvolger van fractievoorzitter Sybrand Buma is bekend. Met Pieter Heerma hebben we een eerlijke, wijze, stabiele en fatsoenlijke vent als nieuwe kopman gekregen. Een man bovendien die natuurlijk ambitieus is. Maar die vooral gedreven vanuit verantwoordelijkheidsgevoel een van de moeilijkste banen van Nederland heeft geaccepteerd. Dat is mooi. Zo hoort het.

Een nieuwe kopman dus. Eentje die rustig kan voortbouwen op een stevig fundament dat is gelegd door zijn voorganger. Met een team dat bewezen heeft ook in roerige tijden rustig koers te kunnen houden. Een kopman die pal wil staan om te beschermen wat van waarde is. Bestaanszekerheid voor iedereen, een betrouwbare overheid, gezamenlijke normen en waarden, onze democratie.  Een kopman die gewoon vraagt om een beetje meer fatsoen. Ook (nee vooral) in de politiek.

Ik word er met enige regelmaat op aangesproken. “Wat voor fratsen halen je collega’s wel niet uit om het nieuws te kunnen beheersen. Uitdagend paraderen met vlaggen. Het droppen van allerhande meninkjes en ‘visies’. De waarheid verdraaien. Het met grote woorden uitdagen van politieke tegenstanders. Het maken van lelijke filmpjes om mensen zwart te maken. Waarom stopt men daar niet mee.” Wij hebben een kopman gekozen met visie en inhoud. Niet eentje die moet stoppen met rare fratsen. Hij is er gewoon nooit mee begonnen.

Posted in: Uncategorized