Sybrand naar Leeuwarden

Posted on 16 mei 2019

3


Natuurlijk. Helemaal als een verrassing kwam het niet. Maar dat onze Sybrand Buma voorgedragen wordt als de nieuwe burgemeester van Leeuwarden raakt me toch. Ik baal enorm dat we hem kwijt raken als politiek leider van het CDA. En ik gun hem zo enorm deze baan die op zijn lijf geschreven lijkt. Niemand is onvervangbaar. Ook Sybrand Buma niet. Maar ervaring, rust, wijsheid, inzet, humor en het absolute vermogen om steeds het algemeen belang voor het persoonlijk belang te kiezen sieren deze mens. En ik ga hem missen.

Ik denk dat de functie van fractievoorzitter soms een beetje wordt onderschat. Zeker als je in de coalitie zit. Zoveel belangen af te wegen. Zoveel mensen te spreken. Zoveel mensen die je op een lijn moet krijgen. De pers die constant op je let. En heel Nederland heeft een mening over je. Heel eerlijk gezegd vind ik niet dat Sybrand altijd de credits kreeg die hij verdient. Zoals hij zijn er niet veel.

Leeuwarden mag in zijn handjes knijpen. Ik denk oprecht dat er geen betere burgemeester denkbaar is. Met het CDA komt het ook wel goed hoor. Al zal het even wennen zijn. Ervaring, rust, wijsheid, inzet, humor en het vermogen om boegbeeld te zijn zonder iedereen in de schaduw te willen stellen, zijn kwaliteiten die een politicus passen, maar een oprecht mens en burgervader bij uitstek goed zullen staan. Leeuwarden boft met Sybrand Buma. Ik ben blij twee jaar met deze mooie mens te hebben mogen werken. Sybrand gefeliciteerd. Het is je gegund.

 

Posted in: Uncategorized