Heerlijk voetbalmiddagje

Posted on 4 maart 2018

0


Op uitnodiging van een goede vriend was ik vandaag bij Sparta tegen Ado Den Haag. Na een bar slechte eerste helft, genoten we na de rust van een mooie pot voetbal en (eindelijk) winst van Sparta. Toen via Twitter duidelijk werd dat Ajax tegen Vitesse een voor ons (als PSV supporters) prettige einduitslag kreeg, kon de lol helemaal niet meer op. Met wat plagen op verschillende appgroepjes als kers op de taart. Het was een heerlijk voetbalmiddagje.

Helaas kan het ook anders. Op de terugweg in de auto hoorden we dat ‘fans’ van Go Ahead Eagles na de wedstrijd tegen De Graafschap het vel op waren gekomen om te vechten met stewards en spelers. Alles heeft een aanleiding. Daarvan hoeft niemand mij te overtuigen. Maar wat bezielt een mens om een veld op te rennen en op de vuist te gaan met andere mensen? Deze zogenaamde fans zullen wel een flinke dauw krijgen. En wat mij betreft terecht.

Op de tribune in Rotterdam zaten we naast een moeder met twee zoontjes die voor het eerst naar een ‘echte’ voetbalwedstrijd mochten. Al voor de wedstrijd waren hun gezichtjes rood van de kou en van de spanning. Ze keken hun ogen uit. En vonden het prachtig dat de supporters van Ado Den Haag en Sparta om het hardst zongen en riepen om hun ploeg aan te moedigen. “Hoor je dat mam?!” Je moet er toch niet aan denken dat deze mannetjes een vechtpartij op het veld hadden moeten zien? Voetbal: het kan zo mooi zijn.

 

 

Posted in: Uncategorized