Rapper Boef

Posted on 2 januari 2018

44


Stel, je bent rapper van beroep. Tot je schrik krijg je een lekke band. Drie meiden bieden je een lift aan. Dan ben je blij en dankbaar toch? Of je noemt ze op Social Media ‘kechs’, hoeren. Omdat ze uitgaan in rokjes. En komen in gelegenheden waar mannen komen en alcohol gedronken wordt. Gelegenheden, zeg maar, zoals die waar je net vandaan komt.

Ik kan me natuurlijk boos maken om rapper Boef. Omdat hij hulpvaardige dames hoeren noemt. En al helemaal omdat hij bij wijze van excuus probeert uit te leggen waarom het ook daadwerkelijk hoeren zijn. “Want wat doe je als vrouw in een rokje midden in de nacht in zo’n tent. Dan vraag je er toch gewoon om om hoer genoemd te worden.”

Ik kan me, net als zoveel anderen, kwaad maken om de gierende hypocrisie van deze rapper, wanneer hij na een storm van kritiek alsnog zijn excuses maakt. En zegt dat hij in een dronken bui heeft gereageerd. Want ja, alcohol is slecht. Maar niet voor rapper Boef. Voor hem is het een excuus om dingen te roepen die niet door de beugel kunnen. “Sorry, ik was zat.”

Maar eigenlijk denk ik dat boos worden niet zoveel zin heeft. Ik heb een beter idee. Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef. Dan is het weer gewoon Boef. En dan hoeft hij zich ook niet meer te ergeren aan dames in rokjes. Iedereen blij.

Posted in: Uncategorized