(Dorps)kwis

Posted on 29 december 2017

2


Ik geef het toe. Dit jaar heb ik verzaakt. En ik heb er toch een beetje spijt van. Vanwege een paar dagen vakantie in Zeeland heb ik niet meegedaan aan de Bergse en Osse kwis. En Marieke en Mies ook niet. Gelukkig bestaan internet en de mobiele telefoon. Zo konden we als hulplijn toch meegenieten. Ook van de Lithse kwis overigens.

Ik ben nooit op wintersport geweest. Maar ik kan me voorstellen dat wintersporters het gevoel herkennen. Het was geweldig in de bergen. Veel sneeuw, goed gezelschap en lekker sportief bezig. Maar toch het unheimliche gevoel dat iets niet helemaal in de haak is, omdat thuis iedereen carnaval viert. Nu lijkt me het missen van carnaval nog erger, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel.

Hoeveel mensen uit onze regio hebben zich de afgelopen dagen wel niet bezig gehouden met kwisvragen en de meest uiteenlopende (creatieve) opdrachten? Duizenden en duizenden, dat is zeker. Tel daarbij het aantal mensen op dat als hulplijn is ingeschakeld en het zou me verbazen als het Guinness book of records daar geen vermelding van zou kunnen maken. Wat een enorm compliment voor alle vrijwilligers is dat! Misschien is zo’n officiële recordpoging een idee voor volgend jaar?

 

Posted in: Uncategorized