Buiten Spelen

Posted on 23 mei 2017

0


“Hoe komen ze er op?” twitterde Peter van Erp in antwoord op mijn bericht over het Osse festival ‘Buiten Spelen’. Hilarisch natuurlijk. Want zo briljant is het niet. Het is lekker weer. Dus wat is er fijner om met kinderen naar buiten te gaan en ze lekker te laten spelen?

Maar zo vanzelfsprekend is dat niet meer. Kinderen zitten meer achter tablet of TV dan vroeger. En dat is niet alleen maar goed. Buiten spelen, je eigen fantasie gebruiken, lekker bewegen en je samen vermaken in plaats van alleen. “Hoe komen ze er op?” Nou niet vanzelf. Ook dat moeten kinderen leren.

Hoe eenvoudig kan het leven zijn. Een bal, wat speelgoed van hout, de mogelijkheid om iets te bouwen. Meer hoeft het niet te zijn. En de kinderen genoten. “Mam dit is leuker dan de Efteling. Kunnen we dat zelf ook eens gaan doen?” Dat kan inderdaad. Wat dacht je van vanmiddag na school?

 

Posted in: Uncategorized