Zalig Pasen

Posted on 18 april 2017

1


Het schijnt dat veel Nederlanders geloven dat Pasen het feest van meubelboulevards en eieren zoeken is. Sommigen zijn er van overtuigd dat we met Pasen de geboorte van Jezus Christus vieren. Weer anderen zien in Pasen vooral het begin van het nieuwe voorjaar. Of gewoon een gelegenheid om gezellig met vrienden en familie een hapje te eten.

De diepe religieuze betekenis van Pasen ontgaat veel mensen. Dat kun je jammer vinden. Maar het is de realiteit. Toch kijken heel veel mensen naar ‘The Passion’. En luisteren bijna even zovelen naar het origineel, de Matthäus Passion van Bach. Het oude verhaal van het lijden van Jezus en zijn opstanding ligt dan misschien niet meer vooraan in het geheugen. Helemaal vergeten is het zeker niet.

Ik vier met Pasen dat leven sterker is dan de dood. En dat bruut geweld nooit het laatste woord heeft. Die boodschap is nog steeds actueel. Je kunt een lichaam breken. Maar het verhaal van geven om elkaar, van eerlijk delen en van liefde voor een ander gelijk jezelf, is nog steeds actueel. En wordt verstaan door heel erg veel mensen. Dat verhaal is het waard voortgeleefd te worden. Zalig Pasen.

 

Posted in: Uncategorized