Noodopvang Oss

Posted on 16 februari 2017

2


Hij was best kritisch in het begin. Toen de buurtbewoner anderhalf jaar geleden hoorde dat er ruim 300 vluchtelingen zouden worden opgevangen in het oude belastingkantoor in Oss, stond hij niet meteen te juichen. Maar nu de opvang definitief gaat sluiten is hij duidelijk. “Als iemand beweert dat hij ook maar een klein beetje overlast heeft ervaren, dan mag hij zich bij mij melden. Want dan liegt hij. Punt!”

De Osse noodopvang sluit definitief haar deuren. Om daar stil bij te staan, was er een bescheiden maar feestelijke middag georganiseerd. Voor vluchtelingen, mensen van het COA en de vele vrijwilligers. Oss mag trots zijn op de manier waarop zoveel ontheemde mensen zijn opgevangen. En dankbaar voor de belangeloze inzet van zoveel goede mensen.

Namens de gemeente hield de Osse burgermoeder Wobine Buijs een geïnspireerd verhaal. En ook gedeputeerde Henri Swinkels (SP) had de moeite genomen naar Oss te komen, om in de persoon van boegbeeld Angelo Schuurmans de vele vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. Het was een middag met trots, een lach en hier en daar een traan. Want de noodopvang sluit. Maar het werk is nog niet gedaan.

 

Posted in: Uncategorized