Annemieke van de Ven

Posted on 2 december 2016

10


Loslaten is moeilijk. Dat vind ik ook. Ik vind het na zes jaar wethouderschap lastig de deur van wethouder in Oss te sluiten en de Haagse politiek binnen te stappen. Het helpt wanneer je weet dat je een goede en ervaren opvolger hebt. Zeker als je weet dat je elkaars gedachtengoed over jouw portefeuille deelt. Annemieke van de Ven is die opvolger. Ik ben heel tevreden.

Halverwege een periode een wethouder vervangen is niet gemakkelijk. Je stapt op een rijdende trein, er is geen tijd om je rustig in te werken en je hebt je te conformeren aan beleid dat door anderen is bedacht. En dat alles in een nieuwe werkomgeving en met mensen die je nog moet leren kennen. Bovendien ligt alles wat je zegt en doet onder een vergrootglas. En ‘vindt’ iedereen iets van je mogelijke benoeming. Je moet het maar willen en kunnen.

‘Mijn’ portefeuille Zorg en Welzijn is geen eenvoudige. Er speelt van alles. En dossiers zijn vaak ingewikkeld en altijd gevoelig. Wij als CDA hebben daarom gekozen voor ervaring en bestuurskracht. Van iemand met een bevlogen CDA-hart. Ik heb het profiel van mijn opvolger mee opgesteld. Van de selectie zelf maakte ik geen deel uit. Die lag bij een commissie die  breed was samengesteld uit vertegenwoordigers van de fractie, het bestuur, mijn collega-wethouder onder leiding van de CDA-voorzitter Brabant. De selectiecommissie was helder : Annemieke is niet alleen de beste kandidaat. Het is de juiste kandidaat.

Annemieke is al jaren wethouder in Veghel. Een gemeente die per 1 januari opgaat in de nieuwe gemeente Meierijstad. En waar wij als Oss veel contact mee hebben. Binnenkort is zij daar wethouder af. Ze kent de regio en is op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Zorg en Welzijn. Ik heb haar leren kennen als een spontane, intelligente en sociale vrouw met een heldere mening. En als een bekwaam en stevige bestuurder. Ik wens Annemieke veel succes en veel plezier. Ze krijgt fijne collega’s en de beste ambtelijke ondersteuning die ze zich maar kan wensen. Ik ben heel tevreden. Of beter : De keuze voor haar is voor mij een grote geruststelling. Dat maakt het loslaten gemakkelijker.

Posted in: Uncategorized