Het goede doen

Posted on 21 november 2016

3


Samen met andere jonge mensen maandelijks leuke dingen doen en je inzetten voor een ander. Dat is het doel van de M25-groep die we (Marieke en René Peters) in Oss gestart zijn. Op dit moment bestaat de groep uit tien jongeren in de leeftijd van 10 tot 13 jaar oud. Maar er kunnen er meer bij. Zit je in groep 8 of klas 1, 2 of 3 van de middelbare school? Dan zijn we op zoek naar jou!

Iedere maand organiseren we een activiteit. Dat kan zijn samen eten met vluchtelingen, meedoen aan ‘Nacht zonder dak’, waarbij je samen met andere jongeren op een veld in een doos logeert. Of wat denk je van een spelletjesmiddag in een verzorgingshuis, een kerstpakkettenactie of een weekend in een klooster?

Afgelopen zondag hebben we een bezoek gebracht aan de kerk in Geffen waar we een rondleiding kregen, in het donker over de gewelven hebben mogen lopen, de toren hebben beklommen en het museum hebben gezien. Volgende maand gaan we spelletjes doen met de kinderen uit de noodopvang. En wat we daarna gaan doen dat weten we nog niet.

De naam M25 is geïnspireerd op een tekst uit de bijbel. Daarin staat hoe belangrijk het is om op te komen voor andere mensen. We zijn losjes verbonden met de Titus Brandsmaparochie. Maar iedereen mag meedoen. Wie het ziet zitten zijn grenzen te verleggen door zich in te zetten voor anderen mag meedoen. Heb je zin om mee te doen? Of wil je graag eens kennis maken? Laat het even weten via mariekepetersoss@gmail.com Tot de volgende bijeenkomst!

Posted in: Uncategorized