5 jaar HOI!

Posted on 6 maart 2016

0


Een mens is meer dan een individu. Een mens is een individu binnen een gemeenschap. Bisschop Tutu uit Zuid-Afrika verwoordt het zo: “Een mens is een mens door andere mensen.” Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Een mens hoort gezien en gewaardeerd te worden. Helaas is dat niet vanzelfsprekend.

Vandaag vierde Het Osse Inloophuis (HOI) haar eerste lustrum. Reden voor een feestelijke bijeenkomst met een grote hoeveelheid vrijwilligers en vaste bezoekers van de zondagmiddag of de donderdagochtend. HOI is vijf jaar geleden gestart op initiatief van de Titus Brandsmaparochie, de H. Hartkerk en de Protestantse Gemeente in Oss. En biedt inmiddels ruim 1200 bezoekers per jaar een kans op ontmoeting, ‘Brabantse buurt’ en gezelligheid.

Een vaste bezoeker zei het als volgt: “De kinderen zijn al lang uit huis. En toen mijn vrouw overleed, werd mijn wereldje steeds kleiner. HOI is een vast punt in mijn week. Ik kan mijn verhaal kwijt. En ik heb het gevoel dat ik er nog toe doe.” In de woorden van Tutu: “Het gaat goed met mij, als het goed gaat met jou.” Loop gewoon even binnen zou ik zeggen. Klik hier voor meer informatie. Of mail naar inloophuisoss@live.nl. HOI bestaat vijf jaar. Een felicitatie waard.

Posted in: Uncategorized