Doodsbedreiging Geert Wilders

Posted on 26 februari 2016

4


Een lid van de Friese jongerenafdeling van D66 heeft op twitter Geert Wilders met de dood bedreigd. Het jeugdlid is uit de partij gezet. Terecht natuurlijk. Idioten heb je helaas overal. Zelfs bij een fatsoenlijke partij als D66. De bedreiging en het royement zijn groot nieuws. Alle landelijke media berichten er over. En Geert Wilders twittert zich suf. Dat ook natuurlijk.

En toch zit het me niet lekker. Die doodsbedreiging niet. Maar ook die ophef niet. Bedreigingen van politici op twitter en facebook zijn aan de orde van de dag. Vraag dat maar aan Lodewijk Asscher. Meer dan eens zijn die dreigementen afkomstig van aanhangers van de PVV. Maar daar hoor je Wilders niet over. Hij heeft al meer dan eens aangegeven dat verzet geweldloos moet zijn. En daarmee is voor hem en voor de media de kous af. Er valt ook niks te royeren. Want de PVV bestaat technisch gezien maar uit een persoon. En dat is Wilders zelf.

Maar is dat niet een beetje te gemakkelijk? Kranten vragen bestuursleden van D66 om een reactie op de bedreigingen. Wilders heeft niets te maken met bedreigingen en haatmails van zijn aanhangers. Maar waarom heeft het bestuur van D66 volgens de media dan wel iets te maken met de tweets van een lid van haar jeugdafdeling? Het is toch niet zo dat D66 wel opgeroepen heeft tot gewapend verzet? Het simpele feit dat D66 democratischer is dan de PVV mag de reden niet zijn wat mij betreft.

Laat ik helder zijn. Een politieke partij die toestaat dat individuele leden dreigtweets versturen deugt niet. Het is goed dat het bestuur zo’n gast uit de partij zet. Maar is dat landelijk nieuws? Ik dacht het niet. Ik krijg door al die ophef toch het ongemakkelijke gevoel dat alle mensen voor de pers misschien wel gelijk zijn. Maar een persoon is toch wat meer gelijk dan alle anderen.

 

 

Posted in: Uncategorized