Plus Size model

Posted on 24 januari 2016

0


Modehuizen en ontwerpers maken gebruik van modellen. Meestal zijn die modellen graatmager. Misschien is uithongeren noodzakelijk om te voldoen aan het schoonheidsideaal. Maar volgens mij zien ontwerpers vrouwen slechts als kleerhanger. En moeten ze daarom ook zo’n figuurtje hebben.

Vrouwen zijn het mooiste deel van de schepping. Dat vind ik althans. Een mens, en dus zeker ook een vrouw, is perfect zoals ze is. Eigenlijk hebben vrouwen maar een handicap. Ze zijn het daar niet mee eens. Ik ken prachtige vrouwen die hun uiterste best doen te lijken op een ideaal dat het mijne niet is. En dat ook nooit gehaald kan worden. Dat is toch raar?

Graatmagere modellen zouden eetstoornissen bij jonge meisjes in de hand werken. In Frankrijk zijn die dus verboden. Daarom worden andere modellen gezocht. Die noemen we ‘Plus Size’. Extra groot dus. Ik moest het even opzoeken. Maar Mila Dalbesio is het eerste ‘Plus Size’ model van Calvin Klein. Oké, het gaat te ver om deze dame ondervoed te noemen. Maar als dit ‘Plus Size’ is, dan zijn mensen met een normale maat de hongerdood nabij. Doe toch normaal zeg.

 

CZeqRZnWQAAMqAx.jpg

Posted in: Uncategorized