Bank redt hockeyclub

Posted on 1 april 2014

6


ABN Amro is bereid de schuld van hockeyclub Laren voor de helft kwijt te schelden. Dat schrijft NRC. De club heeft een schuld van 800.000 euro en kan die niet terugbetalen. Niks bijzonders hoor, volgens dè bank. “Als klanten financieel in zwaar weer zitten, kijken we wat voor oplossingen er mogelijk zijn. Dat geldt voor iedere klant.” Yeah right!

Het is een vreemde wereld. De Nederlandse staat redt een bank. Dat kost heel veel belastinggeld. En die bank overweegt vervolgens serieus enkele tonnen te steken in een sjieke hockeyclub in Laren.  Het moet toch niet gekker worden. In wat voor wereld leven de bankiers die dit bedenken. Oh, u kunt niet met geld omgaan? En nu kunt u uw schulden niet meer terugbetalen? Maar u bezit wel voor miljoenen aan vastgoed? Ja, het is zonde om dat te moeten verkopen. Dat begrijp ik best. Weet u wat? Betaal de helft maar terug. Dan praten we nergens meer over. Dat kan toch niet?

Volgens de hockeybond is het niet zo vreemd dat clubs in de problemen komen. “De budgetten zijn immers steeds hoger geworden. De clubs hebben meer kader gekregen, buitenlandse spelers met hun huur, salaris, een auto. De Nederlanders zijn ook meer gaan eisen.” Ik snap best dat in tijden van crisis de sponsorinkomsten dalen. Maar een fatsoenlijk bestuur hoort er dan toch voor te zorgen dat de uitgaven dalen in plaats van stijgen? En dat wanbeleid zou worden gecompenseerd met geld van een bank die door belastinggeld overeind gehouden moet worden? Ik dacht het niet.

Zijn er eigenlijk regels  die dit soort flauwekul verbieden? Als die niet bestaan dan moeten ze er vlug komen wat mij betreft. En de aandeelhouders van ABN Amro moeten hun stem laten horen. Wacht eens even. Die aandeelhouders dat zijn wij allemaal. De staat der Nederlanden is eigenaar van de bank. Ik zal deze blog eens vlug mailen naar het CDA in den Haag. Misschien dat zij wat kunnen doen.

Posted in: Uncategorized